Skivakanties

Keuze uit maar liefst 17.930 Wintersportvakanties

Header
<

Boek een Wintersportvakantie naar Duitsland

Boek een wintersportvakantie om de hoek en kies voor Duitsland. Ons buurland kent nog steeds een grote groei in de wintersport en dat lijkt voorlopig nog niet te stoppen. Aangezien Duitsland praktisch om de hoek ligt, kiezen steeds meer Nederlanders voor een korte skivakantie in dit grote Europese land. De gemakkelijke bereikbaarheid, de steeds beter wordende faciliteiten en de lage prijzen zijn redenen om voor dit vakantieland te kiezen.

Onder de Nederlanders zijn de skigebieden Winterberg en Sauerland erg in trek. De wintersportgebieden in Duitsland staan bekend om het feit dat er voor ieder wat wils is. Vanzelfsprekend is het mogelijk om heerlijk te gaan skiën of te gaan snowboarden, maar ook de langlaufers en wandelaars komen hier prima tot hun trekken. Daarnaast kennen de Duitse wintersportgebieden nog geen massatoerisme, waardoor het nog relatief rustig zal zijn.

Skidorpen in Duitsland

De wintersportdorpen in Duitsland zijn nog altijd wat kleinschaliger, maar daardoor ook gelijk authentieker. Dit is natuurlijk een enorm pluspunt. De bekendere skidorpen zijn Braunlage en Oberstdorf, deze dorpen staan voornamelijk bekend om hun levendige sfeer en bruisende aprés-ski. Ga je op wintersport met de kinderen of wil je liever de rust opzoeken? Dan raden wij een vakantie aan in de skidorpjes Reit im Wink en Hindelang. De prijzen van de skipassen en accommodaties liggen in Duitsland lager dan in Zwitserland of Frankrijk, dat is een groot voordeel van dit wintersportland.

Sneeuwzekerheid in Duitsland

De wintersportgebieden in Duitsland liggen voornamelijk in de Alpen en kennen daardoor sneeuwzekerheid. Het hoogste skigebied van het land is Garmisch-Partenkirchen, hier is de maximale hoogte van 2830 meter te bereiken. In de onder Nederlandse wintersporters populaire skigebieden Winterberg en Feldberg wordt er veel gebruik gemaakt van kunstmatige sneeuw.

Aprés-ski

Hoewel er in Duitsland niet gesproken wordt over aprés-ski, kan er vol op gefeest worden in de wintersportdorpen. Bezoek een van de vele discotheken, paraplubars, cafés en stubes en ga met de voetjes van de vloer. Geen feestbeest? Ga dan heerlijk uit eten in een van de betere restaurants in de skidorpjes of laat jezelf even verwennen in de luxe en ontspannende wellness.