Skivakanties

Keuze uit maar liefst 15.714 Wintersportvakanties

Header
<

Het skigebied van Arosa

Arosa is één van de klassieke wintersportdorpen van Zwitserland. Of je nu van skiën houdt, liever op een snowboard staat of gaat voor wat rustigere sporten zoals wandelen en langlaufen: je kunt in Arosa terecht voor jouw favoriete sport. En omdat de wintersportbestemming tevens aan de liefhebbers van après-ski heeft gedacht, kun je er ook heerlijk feesten na het opbergen van de ski’s en het snowboard. Op deze pagina lees je meer over Arosa, zodat je op basis van de informatie op deze pagina kunt bepalen of dit wintersportdorp wellicht een interessante wintersportbestemming voor jou is.

Het skigebied van Arosa

Het skigebied van Arosa ligt op 1475 tot 2865 meter hoogte en bevat 225 kilometer aan pistes. Hiervan ligt 70 kilometer van de piste in Arosa en ongeveer 150 kilometer in Lenzerheide, een aangrenzend skigebied dat gemakkelijk te bereiken is vanuit Arosa. De pistes van Arosa liggen achter een breed dal en zijn bovendien zeer zonnig. Hierdoor kun je het lang volhouden in het skigebied van Arosa en krijg je bovendien een mooi kleurtje tijdens het skiën of snowboarden. En of je nu een beginnend wintersporter bent of al veel ervaring hebt: door de veelzijdigheid van het skigebied van Arosa kan iedereen in dit wintersportdorp terecht voor een perfecte vakantie. Zo bevat het skigebied zowel rode, blauwe als zwarte pistes en is er bovendien een piste van 10 kilometer lang te vinden voor de wintersporters die wel van een uitdaging houden. En omdat het skigebied en dorp Arosa autovrij is, is het ook prima geschikt voor kinderen.

Ook het uitgaansleven van Arosa is zeker de moeite waard. Zo zijn er wel tot 58 restaurants te vinden in Arosa, kun je na het skiën en snowboarden bij 41 bars terecht en zijn er wel 6 discotheken te vinden in het wintersportdorp. Of je nu van live muziek houdt of liever een biertje drinkt in een echte après-ski omgeving: je kunt in Arosa terecht voor een onvergetelijke tijd.