Skivakanties

Keuze uit maar liefst 17.930 Wintersportvakanties

Header
<

Skigebieden in Andorra

Andorra is de laatste jaren uitgegroeid tot een echt wintersportland. Steeds meer wintersporters reizen in de winter af naar dit Europese land. De verouderde skiliften, teleurstellende dorpen en zeer lage prijzen zijn ingeruild voor hypermoderne faciliteiten. Daardoor is het een geweldige ervaring geworden om af te reizen naar Andorra voor een wintersport vakantie.
Een wintersportvakantie naar Andorra is een zeer bijzondere en vermakelijke ervaring. Ervaar dezelfde luxe als in Oostenrijk en Zwitserland, maar dan net wat anders. Daarnaast kent Andorra ook nog een sneeuwzekerheid, maar dat komt omdat de skigebieden ruim boven de twee kilometer ligt.

Skigebieden in Andorra

Andorra kent twee skigebieden, maar desondanks wel een enorm aanbod aan gezellige skidorpen. De grootste wintersportdorpen van het land zijn Ordino, La Massana en Encamp. Deze dorpen beschikken over meer dan genoeg accommodatie, welke allemaal vlakbij de skiliften zijn gevestigd. Het zal direct duidelijk worden dat de skidorpen in Andorra veel waarde hechten aan gemak.

Sneeuwzekerheid in Andorra

Alle wintersportgebieden in Andorra liggen op een hoogte van meer dan vijftienhonderd meter. Dit zorgt voor de sneeuwzekerheid, waar de wintersporters uitermate veel profijt van hebben. De wintersportbestemmingen in Andorra kennen veel zon. Begin winter openen de pistes en deze sluiten pas ver in het voorjaar.

Aprés-ski in Andorra

Andorra is op alle vlakken enorm gegroeid, waaronder de gezellige aprés-ski. Veel jongeren reizen jaarlijks af naar dit wintersportland om elke dag los te gaan in het feestgedruis. Zeker in de skidorpen Pas de la Casa en Arinsal zijn meerdere barretjes en grote discotheken te vinden. Daarnaast is het ook de moeite waard om even te shoppen tijdens de wintersport vakantie in Andorra, aangezien de BTW slechts vier procent bedraagt op de artikelen.

Overnachten in Andorra

Andorra kent skidorpen die meer dan gelijkwaardig zijn aan die wij kennen in Frankrijk. Er zijn meerdere appartementencomplexen te vinden, maar ook meer dan genoeg hotels. Het is ook mogelijk om te overnachten in een van de luxere hotels in het land. Voor elke portemonnee is hier een geschikte accommodatie te vinden. De prijzen van de accommodaties zijn dan ook veel goedkoper als in de bekendere wintersportlanden, dat geldt overigens ook voor de skipassen.

Vervoer naar Andorra

Andorra is erg gemakkelijk te bereiken, dat kan zowel met de auto als met het vliegtuig. Voor een kleine prijs vlieg jij al naar Barcelona, van daaruit kan er gemakkelijk worden gereden naar Andorra. De vlucht naar de Catalaanse stad duurt ongeveer twee uur. Ga je toch met de auto? Dan is het ongeveer 1400 kilometer reizen. Er worden bij diverse reisorganisaties ook complete reizen aangeboden, dan zal een bus de reiziger vervoeren van het vliegveld naar het wintersportgebied.