Skivakanties

Keuze uit maar liefst 17.930 Wintersportvakanties

Header
<

Skivakantie in de Dolomieten

Ben je opzoek naar een grandioos skigebied maar staat het verwennen van de innerlijke mens ook hoog op je lijstje, dan is een wintersport vakantie in de Italiaanse Dolomieten de perfecte combinatie. Dolomiti Superski is een WALHALLA want zelfs op de piste is het culinair genieten tegen zeer betaalbare prijzen.

Dolomiti Superski beschikt over twaalf mooie uitgestrekte skigebieden met pistes voor elk niveau. Ook de ervaren snowboarder komt hier volkomen aan zijn trekken. Er kunnen mooie wandelingen gemaakt worden, op goed schoeisel of langlaufend. Een goed onderkomen is geen enkel probleem. Mooie trendy hotels, appartementen maar ook ruime chalets met een geheel eigen sfeer en stijl. Vroeg boeken biedt vaak een enorm voordeel!

Gitschberg-Jochtal

De afstand naar Dolomiti Superski is voor veel mensen een reden om niet voor Italië te kiezen. In wezen is de afstand naar menig ski oord in Oostenrijk of Frankrijk gelijk. Gitschberg-Jochtal een fijn skigebied voor onder andere jonge gezinnen, gelegen in het noorden van de Dolomiti Superski, ligt op een afstand van 990 kilometer van Utrecht. Een geweldig mooi gebied waar je optimaal kan genieten. Dit gebied valt onder het wereldnatuurerfgoed en staat op de lijst van UNESCO.

Een wel zeer prettige bijkomstigheid is dat zelfs wanneer er weinig sneeuw gevallen is, de Italiaanse gebieden er op en top bij liggen! De Italianen zijn zeer bedreven in het prepareren van pistes en het maken van kunstsneeuw. Het skigebied Ratschings-Jaufen wordt gerekend tot één van de sneeuw zekerste gebieden van de Dolomieten. Met 53 sneeuwkanonnen is zo goed als 100% van de pistes met een goede kwaliteit sneeuw bedekt. Dit geldt tevens voor het overgrote deel van de skigebieden in Dolomiti Superski.

Dat is een fijne garantie want een uitzicht op een groene weide is voor menige skiër zeer frustrerend. Het seizoen loopt van november tot in april. Mede door de sneeuwkanonnen is het mogelijk om al medio november te skiën in de hoger gelegen gebieden. Aan het einde van het seizoen is het zeer aangenaam want dan schijnt er een heerlijke voorjaarszon. Bijkomen van een lange tocht doe je heerlijk languit in een ligstoel met een drankje in je hand. Al met al, je skivakantie in de Italiaanse Dolomieten krijgt een hele andere, onvergetelijke dimensie!

Skigebieden van Dolomiti Superski

Het skigebied in de Dolomieten staat bekend onder de naam Dolomiti Superski. Het overgrote deel van de twaalf skigebieden, ruim 80% van de 1200 km aan pistes ligt op een hoogte tussen de 1500 en 3269 meter. Je hebt vast wel van een aantal gebieden gehoord. Bijvoorbeeld, Val Gardena, dicht bij de beroemde Sella Ronda. Deze geweldige tocht, 26 kilometer maar uit te breiden tot 40 km, is voor alle skiërs weggelegd en door de geweldige uitzichten werkelijk een must!

Deze route is vanuit vier gebieden te bereiken. Vanuit Arabba, Alta Badia, Val Gardena en Val di Fazza-Carezza. Houd je van langlaufer dan mag je Val di Fassa beslist niet overslaan. Hier vind je namelijk de beroemde Marcialonga tocht. Een geweldige tocht van 30 kilometer van Moena, door Canazei en Pozza di Fassa. Deze tocht is ook bekend van de jaarlijkse wielerronde. De gebieden Livigno en Bormio liggen in de regio Lombardije. De bergen bereiken daar een hoogte van ruim 4000 meter.

Deze regio heeft de ultieme Italiaanse sfeer. Zowel Livigno als Bormio zijn meer geschikt voor de ervaren skiërs en snowboarders onder ons. Het aantal blauwe pistes is zeer beperkt. Ratschings Jaufen, net over de Brennerpas is de perfecte locatie voor gezinnen. Voor jonge kinderen is er een Kinderland.

Ratschings Jaufen

Ratschings Jaufen is kleinschalig, zeer modern, maar heeft een bijzonder mooi weids skigebied. Je treft hier alle soorten pistes aan (55 km lang), mooie wandelroutes, een roddelbaan en leuke sfeervolle berghutten waar je even heerlijk tot rust kan komen en om iets te eten/drinken kan nemen. Met een gondel ga je naar boven, tot boven de boomgrens. Daar tref je pistes, een snowpark en een funslope.

Een funslope is een piste waar je vooral plezier moet beleven. Op een funslope vind allerlei soorten bochtjes, tunnels, heuveltjes en bobbels,en jump-hills., Deze ‘plezierpiste’ zijn er niet alleen voor kinderen maar ook menig volwassene vindt hier zijn uitdaging! Een baan waar je de kleine kneepjes van het skiën kan oefenen.

Een skipas voor Dolomiti Superski biedt toegang tot ruim 1200 kilometer aan pistes. Deze skipas is zeker niet goedkoop maar geeft je wel toegang tot 12 fantastische gebieden. In het hoogseizoen bedraagt de prijs van deze pas voor een volwassenen rond de 295 euro voor 6 dagen. Supergaaf voor de ervaren skiër maar je kan ook kiezen voor een skipas voor een gebied van jouw keuze.

Wil je een keer in een ander gebied skiën dan kan je altijd voor dat gebied een dagpas nemen. Een fijne service is dat kinderen tot 8 jaar een gratis pas krijgen. Dit geldt alleen dat je als ouder dan ook een pas koopt. Voor oudere kinderen tot 16 jaar wordt korting verleend.