Skivakanties

Keuze uit maar liefst 17.930 Wintersportvakanties

Header
<

Wintersport Duitsland

Duitsland is gelegen in het midden van Europa, grenzend aan de Oostzee. Het grenst in het noorden van Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland, in het westen aan Nederland, Luxemburg, België en Frankrijk. Het grote land is één van de belangrijkste leden van de Europese Unie. Het Nederlandse buurland wordt vaak aangedaan als wintersportbestemming. Als je een wintersport naar Duitsland boekt, ben je verzekerd van weinig reistijd. Het is veel dichterbij gelegen dan bijvoorbeeld Zwitserland of Italië. Diverse skigebieden liggen slechts op drie uur reisafstand. Je hebt redelijk veel sneeuwzekerheid in het land door middel van de moderne kunstsneeuwinstallaties.

Klimaat

De beste reistijd voor wintersport in Duitsland valt in de maanden december tot en met februari. In november is het vaak nog niet koud genoeg en in maart wordt het alweer te warm in het land. De gemiddelde dagtemperatuur in de meeste skigebieden in het land is rond de 3 á 5 graden Celsius. In de nacht kan het flink vriezen. Daarmee blijft het sneeuw goed liggen.

Skigebieden in Duitsland

De mogelijkheden qua wintersport in Duitsland zijn wellicht iets minder dan in de ‘echte skilanden’, maar het is wel veel dichterbij. Ook zorgen de kunstsneeuwinstallaties tegenwoordig voor steeds betere skigebieden. Daarmee willen de Duitsers hun eigen bevolking in eigen land houden en ook steeds meer toeristen uit onder andere Nederland naar de skigebieden laten trekken. Hieronder volgen een aantal fijne skigebieden op korte reisafstand van Nederland.

Schmallenberger Sauerland

Schamllenberger Sauerland ligt op slechts 305 kilometer vanaf het centraal in Nederland gelegen Utrecht. Het is één van de grootste skiregio’s in Sauerland en biedt uitgebreide mogelijkheden voor verschillende wintersporters. In het skigebied Hunau liggen enkele mooie afdalingen tot wel 818 meter hoog. Voor de langlaufers is het langlaufcentrum Westfeld zeker een aanrader.

Winterberg

Winterberg is een ideale wintersportbestemming voor beginners en families. Bij voldoende sneeuw heb je goede langlaufmogelijkheden en het gebied ligt op slechts drie uur reisafstand van Nederland. Het is dan ook ideaal als weekendje weg of voor een dagje skiën. Je bent redelijk sneeuwzeker door de aanwezigheid van de sneeuwkanonnen. Winterberg is erg populair bij Nederlanders en zeker een aanrader.

Snow World Züschen

Snow World Züschen is een kindvriendelijk skigebied dat vooral wordt aangedaan door gezinnen met kinderen. Als Winterberg druk is, is dit zeker een prima alternatief. Er zijn verscheidene afdalingen die vooral leuk zijn voor beginners. Het is niet erg hoog en je kunt hier prima aan je techniek werken. Wachttijden bij de liften komen nauwelijks voor en het is daarmee een rustig alternatief voor Winterberg.

Vervoer

Je kunt op meerdere manier naar Duitsland reizen: met de auto, bus, trein of vliegtuig. De meeste Nederlanders kiezen er echter voor om met de auto te reizen. Bovengenoemde skigebieden liggen slechts op zo’n 300 – 350 kilometer afstand van Nederland en zijn dan ook prima te bereiken met de auto. Als alternatief kun je ook met de bus of trein reizen naar de skigebieden. Regelmatig worden er bustours georganiseerd, waarbij je goedkoop naar de skigebieden kunt reizen. Wintersport in Duitsland is leuk voor beginnende skiërs, is dichterbij dan de meeste wintersportbestemmingen in Europa en is vaak ook veel goedkoper. Ook is het fraai om hierheen te reizen als je slechts een aantal dagen of een weekendje heen wilt. Het is immers ‘om de hoek’.