Skivakanties

Keuze uit maar liefst 17.930 Wintersportvakanties

Header
<

Wintersport Italie 2018

Ga in 2018 op wintersport naar Italië. Waarom?

Italië is gelegen in het zuiden van Europa. In het noorden grenst het aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het Zuid-Europese land wordt omringd door de Middellandse Zee, de Tyrreense Zee, de Adriatische Zee en de Iconische Zee. Veel Nederlanders trekken in de zomer naar Italië, vanwege het mooie weer. Toch kun je er ook prima wintersporten beoefenen. Het land heeft heerlijke pistes, gezellige terrassen en een felle zon die voldoende aanwezig is. Als je op wintersport gaat naar Italië heb je keuze uit voldoende skigebieden. Je komt er doorgaans ook minder Nederlanders tegen dan in andere skigebieden in Europa, zoals Frankrijk en Oostenrijk.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor de wintersport in het Zuid-Europese land valt tussen december tot en met april. In de zomer is het ook mogelijk om te skiën op de gletsjers.

Skigebieden in Italië

De skigebieden vind je allemaal terug in het noorden van het land. Je hebt keuze uit ruim 30 verschillende gebieden. Hieronder volgen populaire skibestemmingen die goed zijn gewaardeerd.

Alta Badia

Alta Badia is een natuurlijke omgeving met prachtige bergen. De bergen zijn getint met een roze schemering en dat maakt dit gebied ook erg mooi. Het is over het algemeen ook niet erg druk in dit gebied, dus je hebt vaak geen last van wachtrijen bij de liften. Het skigebied is vooral populair bij de lokale bevolking, maar het toerisme is wel sterk in opkomst. Met 53 liften is het ook een relatief uitgebreid.

Seiser Alm

Seiser Alm is een prachtig landschap waar vrijwel altijd de zon schijnt. Het toerisme is hier redelijk in opkomst, maar de omgeving is authentiek gebleven. De prachtige bergen zijn niet vervuild en worden goed onderhouden. Het skigebied is geschikt voor alle leeftijden. Als je wilt kun je hier ook skilessen nemen bij één van de vriendelijke skileraars. Het heeft een aantal aantrekkelijke en goedkope hotels en parken. Daarnaast is  er een kinderopvang aanwezig en een ski-kleuterschool. Het is regelmatig uitgeroepen tot één van de beste wintersportgebieden voor gezinnen met jonge kinderen.

Drei Zinnen Dolomiten

Drei Zinnen Dolomiten is een regio dat is gelegen in Zuid-Tirol. Het is niet erg druk en het gebied heeft maar liefst 93 kilometer aan pistes in allerlei moeilijkheidsgraden. Je hebt gegarandeerd een prachtig uitzicht en de sneeuw is erg fijn. Het zonnetje schijnt ook vrijwel altijd hier. Ook de steilste helling van Italië is hier gelegen. Vooral ervaren skiërs trekken naar dit gebied, maar er zijn ook voldoende pistes voor de beginnende skiër.

Vervoer

De meeste mensen reizen met de auto naar Italië. Dat is nog wel aardig een stukje rijden en vooral in de winter valt het vaak erg tegen. Het weer is dan ook veel minder goed dan in de zomer, wanneer veel toeristen naar het Zuid-Europese land reizen. Als alternatief kun je daarom ook met het vliegtuig reizen. Dat is vooral ideaal als je voor een weekendje heen wilt. Je staat namelijk binnen een aantal uurtjes al op je ski’s. Veel mensen reizen tegenwoordig ook per bus. Je kunt een losse ticket boeken voor de bus of kiezen voor een combiticket.