Skivakanties

Keuze uit maar liefst 17.930 Wintersportvakanties

Header
<

Wintersportvakantie in Noorwegen

Laat de drukbevolkte skigebieden achter je en kies dit jaar voor een wintersportvakantie in het mooie Noorwegen. Ga langlaufen over de speciaal aangelegde paden in het bos, maak gebruik van het grote aantal loipes. Laat jezelf verrassen door de unieke gastvrijheid van de Noorse bevolking. Het is zelfs mogelijk om te gaan ijsklimmen, dat kan het beste bij de watervallen (deze zijn bevroren) van Hemsedal.

En vanzelfsprekend moet er ook geskied en gesnowboard worden, dat kan in Noorwegen erg goed. Vanwege de weinige toerisme hoeft er nooit lang gewacht te worden in lange rijen, je stapt vrijwel direct de skilift in. De pistes zijn rustig en worden ten alle tijden goed onderhouden. Geniet van een rustgevende en toch actieve wintersportvakantie in het natuurrijke Noorwegen. Het is hetzelfde, maar dan toch net even anders, misschien zelfs ietsje beter!

Noorwegen en skiën

Skien en langlaufen is in dit Noordelijke land geen onbekende, eigenlijk weten ze er nergens meer van dan in Noorwegen. Het woord 'ski', dat kent zijn oorsprong zelfs uit Scandinavië. Het was in de verre geschiedenis dan ook essentieel om te skiën, anders konden de dagelijkse boodschappen niet eens gedaan worden. Wanneer jij kiest voor een wintersportvakantie in Noorwegen, dan zal er automatisch kennis gemaakt worden met de prachtige binnenlanden van het land. Het is in een gedeelte van Noorwegen ongeveer zes maanden per jaar mogelijk om te genieten van alle wintersportfaciliteiten.

Langlaufen in Noorwegen

Noorwegen is een fantastische wintersportbestemming voor alle niveaus en alle leeftijden. Wanneer jij met de kinderen naar Noorwegen besluit te gaan, dan raden wij de plaats Beitostølen aan. Deze wintersportplaats ligt op ongeveer tweehonderd kilometer afstand van het grote Oslo. Hier is een speciaal centrum gevestigd genaamd 'Skisenter', daar kunnen de net startende wintersporters de kneepjes van het vak leren. Wachtrijen komen hier nooit tot zelden voor, wat een wintersportvakantie helemaal ten goede komt.

Voor de kinderen is er een apart gedeelte gemaakt, genaamd 'Skilekeland'. Daar kunnen de kids rustig het skiën en snowboarden onder de knie krijgen. Maar ook langlaufers kunnen in Beitostølen hun hart op! Ga naar een verhuurbedrijf en loop de deur uit met een paar langlaufski’s. Beitostølen is namelijk het allerbeste langlaufgebied van het land, aangezien het beschikt over meer dan driehonderd kilometer aan loipe. Het is één en al natuur, waardoor een mens ook goed tot rust komt en kan genieten van al het moois om hen heen. In Beitostølen zijn de meeste hotels gevestigd naast de pistes, ontzettend handig en fijn.

Populair Hemsedal

Een ander populair skigebied is Hemsedal, een pareltje in het nog onbekende wintersportland Noorwegen. Deze wintersportplaats staat bekend om zijn rustieke omgeving en natuurrijke gebied. De plaats ligt precies tussen Oslo en Bergen in. Er kan hier gebruik worden gemaakt van bijna vijftig pistes, plus tweehonderd kilometers aan loipe. Mocht je even wat anders willen, dan is ijsklimmen een ontzettend leuke en uitdagende activiteit. Het is slim om daarbij gebruik te maken van een gids, daarvan zijn er meer dan genoeg in Hemsedal.