Skivakanties

Keuze uit maar liefst 15.714 Wintersportvakanties

Header
<

Wintersportvakantie in het zonovergoten Spanje

De meeste vakantiegangers kiezen ervoor om af te reizen naar de bekende skigebieden in Europa, maar misschien wil jij wel iets anders deze winter? Kies in dat geval voor een wintersportvakantie in het zonovergoten Spanje. Nabij het warme Sevilla zijn namelijk voldoende wintersportfaciliteiten te vinden. Stap in de auto en rij naar de Pyreneeën. Het is ook mogelijk om te gaan skiën of snowboarden in de buurt van Barcelona. Deze bijzondere skigebieden zijn minder toeristisch en een stuk minder prijzig. Het beloofd een unieke ervaring te worden.

Spanje beschikt over ruim 1100 kilometer aan skipistes, de maximale hoogte in dit land ligt op ruim 3200 meter. De vakantiegangers kunnen in Spanje gebruik maken van meer dan driehonderd skiliften.
 

Skiën in Formigal

 

Wintersportliefhebbers die afreizen naar Spanje, raden wij een bezoek aan Formigal aan. Dit skigebied ligt nabij de Pyreneeën en is relatief gemakkelijk bereikbaar voor de Nederlandse vakantiegangers. Formigal is een redelijk groot skigebied, waar ruim 130 kilometer aan skipistes te vinden zijn. Zestien skiliften helpen de wintersporters naar boven, de maximale hoogte in Formigal ligt op meer dan 2200 meter.
De beginnende wintersporters kunnen in Formigal gebruik maken van bijna vijftig kilometer aan blauwe skipistes, zeventig kilometer aan rode skipistes en twintig kilometer aan zwarte skipistes. De prijzen van de skipassen beginnen bij 34,50 euro per persoon.

 

Wintersporten in Cerler


Het skigebied Cerler is verreweg het populairste van Spanje. Dit wintersportgebied ligt in de regio Huesca en beschikt over ruim zeventig kilometer aan skipistes. De maximale hoogte ligt in Cerler op ruim 2600 meter. Er staan dertien skiliften klaar voor de skiërs en snowboarders in Cerler.

Cerler beschikt over ruim dertig kilometer aan blauwe skipistes, bijna dertig kilometer aan rode skipistes en meer dan tien kilometer aan zwarte skipistes. De prijzen van skipassen in Cerler beginnen bij 32,50 euro per persoon.